Colour blindness test cock up

1.100,00

Lees hier meer over de techniek. Dit werk is speciaal gemaakt voor Art The Hague 2019. Prijs is inclusief draaiend onderstel (loopt op batterijen)

Het thema van Art The Hague 2019 is de vrouw in de kunst. Net als het hele collectief maar dan op zijn eigen herkenbare manier speelt Ben van der Wel met hardnekkige clichés over vrouwen: ronde vormen, zachtroze kleur en de bescheiden subtiliteit van zilverstift; bloemen plukken, tissues om tranen mee te deppen – maar daar verhardt het verhaal, letterlijk en figuurlijk. Moeten vrouwen mannen volgen en zich stalen om gehoord te worden?

Vrouwenrechten zijn dit jaar al minstens een eeuw een onderwerp van strijd. Dat kan sinds Kimberlé Williams Crenshaw in 1989 ons erop wees, niet meer zonder het intersectioneel te benaderen: wat als je vrouw bent én een donkere huidskleur hebt? En misschien ook nog transgender of homoseksueel? Juist waar die kenmerken overlappen worden de problemen schrijnender maar ook helderder. Wereldwijd. Het hoort bij de mens. Tot nu toe, want gewoonte is nog geen reden voor acceptatie.

Kunstenaar: Ben van der Wel
Categorie: Tag:

Extra informatie

Afmetingen

Bol van 18 cm ø op een draaiend onderstel*

Materiaal

Plastic bol, grondering, grondering met magenta pigment, zilver (999), goud (24 karaat), bismut.

Tentoonstelling

Jaar

2019

Andere suggesties…