Joris Graaf

Ik maak abstracte schilderijen en op de abstracte schilderkunst geïnspireerde digitale foto-kunstwerken. Met dat laatste ben ik op dit moment vooral bezig.
Mijn camera is voor mij niet meer dan een instrument voor het verzamelen van texturen en structuren. Die vind ik niet alleen in de wereld om mij heen, maar die maak ik vaak ook zelf met verf en andere materialen. Het eigenlijke creëren van de composities gebeurt tijdens het digitale bewerken van mijn fotomateriaal.
Naast hedendaagse abstracte schilderijen zijn muziek en mijn eigen emoties en herinneringen belangrijke inspiratiebronnen.
Het gaat mij niet zozeer om het vertellen van een verhaal of het overbrengen van een boodschap, maar meer om het creëren van sfeer en het overbrengen van emoties, net zoals muziek dat ook kan doen, ook al ken je de tekst niet of is die heel cryptisch.
Terugkerende stijlelementen in mijn werk zijn het gebruik van een minimaal kleurenpalet en vaak minimalistische composities waarin ik orde en chaos in balans probeer te krijgen.

Ik ben door het tijdschrift GUP geselecteerd voor New Dutch Photography Talent 2019 en FRESH EYES 2019.

website

Showing all 6 results

Showing all 6 results