Loes Koomen

De aantrekkingskracht van de schilderijen van Loes Koomen schuilt in een aantal thema’s die haar al haar leven lang bezighouden zoals vrijheid en (in)tolerantie, ergens bij willen horen of juist niet; thema’s die geworteld zijn in de sixties en anno nu actueler zijn dan ooit.

Vanuit die inhoud bestaat haar abstracte werk uit meer dan het zoeken naar de juiste vorm en kleur. Waar het bij Koomen om gaat is het vinden van de juiste balans tussen ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen: bijtende kleurcombinaties die elkaar zowel afstoten als aantrekken, onderdelen die lijken te ontsnappen, of willen ze juist ergens bij horen? Het contrast tussen de perfectie van de ronde vormen enerzijds en de onregelmatigheden in de soms morsige dan wel rafelige verfbehandeling anderzijds appelleert aan de menselijke onvolmaaktheid die het werk ‘soul’ geeft.

De energie en de vibe die deze reeks schilderijen oproept maken het haast onmogelijk om niet in beweging te komen. Alsof Iggy Pop’s song ‘Lust For Life’ de hele dag door het atelier galmt… Manuela Klerkx

link van mijn website
link van mijn instagram

Treat Me Like A Fool (But Love Me), large, 2018, acryl op doek, 125 x 125 cm, €2450

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.