Over Popinnart

Wie
Popinnart is een nomadisch kunstcollectief. De kunst is kwalitatief, conceptueel uitdagend en uitgesproken; de presentaties zijn gevarieerd en verrassend. Door direct contact met de kunstenaars in een welkome sfeer maakt Popinnart kunst bereikbaar voor iedereen. Popinnartists delen onderling kennis en ervaring zodat er continu groei en ontwikkeling is.

Sinds
Popinnart startte in februari 2018 in een leegstaande oude bioscoop in Amsterdam Oost. Na bijna een jaar vol mooie events, lezingen en exposities verliet het 40-koppig collectief deze industriële ruimte van 220m2. Met als doel 2x per jaar een special event of expositie te organiseren, en daarnaast een aantal meetings, lezingen en workshops richtte oprichter Katelijn met een aantal actieve leden de Stichting Popinnart op.

Online art shop
Omdat Popinnart geen eigen expositieruimte meer heeft, wordt de kunst online aangeboden via deze online Art Shop. Kopen kan met een druk op de knop, of door contact op te nemen met de kunstenaar. De leden betalen contributie waarmee kosten van de events worden betaald, Popinnart vraagt geen commissie.

Lid worden
Popinnart heeft een wachtlijst. Als je interesse hebt om je aan te sluiten, vul dan het contactformulier in, voorzien van motivatie, je website en afbeeldingen van je werk. Het bestuur zal de aanvragen beoordelen en contact opnemen.

Meer informatie
Mail naar info[at]popinnart.nl. Blijf op de hoogte via facebook, Instagram, twitter en onze agenda.

Bestuur
Voorzitter: Katelijn Bergman
Secretaris: Ben van der Wel
Penningmeester: Marlien Venema
Algemene bestuursleden: Airco Caravan en Martin de Jong

Raad van Advies
Manuela Klerkx (Artist Management, Klerkxiam)
Saskia Monshouwer (Curator en criticus, Monshouwer Editions)
Margreet Nanning (Marketing & communicatie professional en pop up galeriehouder)