events

2022 KunstRai2021 Art The Hague

Voor de tweede keer schudt Popinnart Art The Hague op met een opvallende groepsstand. 24 kunstenaars presenteren alleen zwart-wit werk, allemaal op hun eigen kenmerkende wijze, op een fel oranje achtergrond.

2021 Popinnart at Museumkwartier

Terug naar onze roots met een groepstentoonstelling in een grote, industriële hal vlakbij Museumplein in Amsterdam.

2021/2020 Art The Hague online

Al twee jaar presenteert Popinnart ook werk op de online kunstbeurs van Art The Hague.

2020 The Art Collective Popinnart Corona Proof Exhibition

Corona houdt ons thuis maar stopt ons natuurlijk niet. Een groepsexpositie in boekvorm: 168 pagina’s, 25 beeldend kunstenaars, 3 auteurs. Ligt in boekenwinkels door heel Nederland, tot en met het Stedelijk Museum te Amsterdam. En is nog steeds te koop in onze webshop.

2019 Art The Hague

De eerste keer dat we de eer hebben om Art The Hague op te vrolijken. Popinnart presenteert speciaal voor deze beurs gemaakt rond werk van 42 kunstenaars in een neon-roze stand ter ere van honderd jaar vrouwenkiesrecht. Als loonkloofcorrectie rekenen we mannelijke kopers 6% meer.

2019 Great Artists Steal

‘Good artists copy, great artists steal’ (Picasso). Onze eerste grote tentoonstelling als nomadisch collectief nadat we onze vaste locatie aan de Middenweg hebben verlaten. 40 kunstenaars in een grote hal (Loods6, Amsterdam), lezingen, giftshop, duizend bezoekers op de opening en het dubbele het hele weekend. Good times.

2018 Make Me An Offer

Ons laatste evenement op onze vaste locatie: de oude bioscoop aan de Middenweg, Amsterdam. ‘Make me an offer (I can’t refuse)’ is een eenmalige, exclusieve verkoopavond waar de waarde van een kunstwerk middels een interactie tussen koper en kunstenaar live to stand komt.

2018 Nasty Women International ArtPrize Showcase exhibition

Nasty Women International Art Prize 2018 Showcase Exhibition, gehost door Popinnart, met deelnemers van Popinnart, in de oude bioscoop van Popinnart.

2018 An evening on art collecting: boekpresentatie en lezing

Boek presentatie van ‘Ontroerend Goed’ door Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen in samenwerking met de Linnaeus boekhandel. Gevolgd door een gesprek over het verzamelen van kunst met Nienke van der Wal (Young Collectors Circle), Emmelie Koster (No Man’s Art Gallery), Hubertine Bergsma (Patty Morgan) en Lex van Rooij (kunst verzamelaar).

2018 artist talks, workshops en borrels

Onze roots: de oude bioscoop aan de Middenweg te Amsterdam. Daar organiseert Popinnart meerdere Artist Talks, Salon d’Artistes, waar Popinnart kunstenaars over hun werk vertellen.

Verder hebben we op die locatie ook een voortdurende groepsexpositie, gecureerd door de oprichter van Popinnart, Katelijn Bergman. En plezier met Cocktails and Art (de titel spreekt tamelijk voor zich).

Meer informatie in ons blog.